VEREINIGTE HAGEL

solidarana zajednica za poljoprivrednike uzgajivače biljka

VEREINIGTE HAGEL

Europu odlikuju različite kulture. Svaka država, svaka regija je ponosna na vlastite posebnosti. To vrijedi u posebnoj mjeri kod uzgoja biljaka. U jednom je pak Europa ujedinjena, kod zaštite protiv vremenski uvjetovanih rizika treba ići na sigurno. U Njemačkoj je više od polovice osiguranih površina, osigurano kod VEREINIGTE HAGEL-a. Sa brojem 1. profitirate radi optimalne disperzije rizika preko cijele Njemačke i ostalih dijelova Europe.

Istovremeno možete zahvaljujući regionalno postavljenoj strukturi biti sigurni, da mi posebnosti Vaše regije poznajemo. Vaše osiguranje je toliko veliko, koliko Vi želite, i toliko malo, koliko Vi hoćete.

Blizina prema Vama i prema naših 100.000 članova u Njemačkoj, kao i prema strankama u Luksemburgu, Belgiji, Latviji, Litvi, Nizozemskoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji je svim suradnicima VEREINIGTE HAGEL-a naročito važna.

Kroz izravni kontakt i razmjenom mišljenja sa Vama možemo svoje osiguravajuće proizvode po Vašim zahtjevima dalje razvijati i poboljšavati, a da je VEREINIGTE HAGEL  vodeći kod razvoja i implementacije novih proizvoda, možemo također zahvaliti i razgovoru sa Vama.

Osiguranje na uzajamnom principu

Ratari, vinogradari, voćari i povrtlari su članovi VEREINIGTE HAGEL-a, koji zajednički nose vremenske rizike-diljem Njemačke i u puno drugih dijelova Europe.

190 godina solidarnog zajedništva

Više od 50% osiguranih gospodarstava su se odlučila za VERINIGTE HAGEL. Njemački broj 1. nudi 190 godina iskustva kao osiguravajuće društvo po principu uzajamnosti. Kao ugovaratelj osiguranja ste član jedne velike solidarne zajednice ratara, vinogradara, voćara i povrtlara.

Pravično oblikovanje doprinosa

Najveću prednost nudi princip uzajamnosti kod oblikovanja doprinosa. Doprinosi se vrlo pažljivo ovisno o potrebama rizika računaju,  tj. ovisno o općini i kulturi u skladu sa stvarnim potrebama.

Svi doprinosi se koriste za potrebe članova. Nasuprot ostalim dioničkim društvima, viškovi doprinosa sukladno našem statutu se vraćaju našim članovima.

Pri tome, samo VEREINIGTE HAGEL nudi optimalnu disperziju rizika preko cijele Njemačke i dijelova Europe i štete se mogu puno bolje nositi zahvaljujući velikom broju članova, nego kod drugih osiguratelja.

Suodlučivanje i transparentnost

Na godišnjim okružnim skupštinama informiramo Vas o odvijanju našeg posla protekle poslovne godine, isto tako otvoreno i potpuno kao i o upotrebi Vaših doprinosa.

Vi imate mogućnost djelovanje Vašeg osiguranja aktivno pratiti, tako možete vlastite zahtjeve postavljati, delegirane članove za skupštinu birati i predlagati procjenitelje.
Vremenski rizici se povećavaju
Opetovano VEREINIGTE HAGEL , daje najveći doprinos za stabilizacijom gospodarstava poslije vremenski uzrokovanih izostanaka žetve ili berbe.

Unatoč svemu, rizik od vremenskih uvjeta raste. Sa povećanjem vremenskih ekstrema, povećava se i broj olujnih dana i dana u kojima pada tuča, kao i jačina tuče i intenzitet kiše. Opseg, jačina tuče kao i rane štete se povećavaju. Zaštitite stoga sada vaše gospodarstvo od posljedica vremenskih ekstrema.

Sa brojem 1. sigurno ići na rezultat

VEREINIGTE HAGEL, vodeći na tržištu Njemačke, nudi kao specijalizirani osiguratelj sigurnost po najboljim uvjetima i regulira u slučaju štete pravedno i pouzdano. Vi profitirate od široke disperzije rizika preko svih regija i kultura i od maksimalne blizine stranaka u cijeloj Njemačkoj. Zaštitite svoj prinos i osigurajte sada svoju egzistenciju-sa VEREINIGTE HAGEL-om.

Upravljanje rizikom po mjeri

Pored udara tuče, također oluja, jaka kiša i kasni mraz proizvode osjetne štete. One mogu u slučaju štete prijetiti likvidnosti Vašeg gospodarstva.VEREINIGTE HAGEL Vam nudi sa Secufarm- om u svakoj regiji i za sve kulture jedan, po cijeloj Njemačkoj, jedinstven i po mjeri način upravljanja rizikom. Ostanite sigurni. Sa VEREINIGTE HAGEL-om.

Što znači AgroRisk-Grupa?

U AgroRisk- Grupi su se profesionalna njemačka osiguravajuća društva u području hortikulture i poljoprivrede zajedno udružila.

Vereinigte Hagelversicherung VVaG, nudi preko Secufarm-a program i osiguranje od udara tuče, požara, udara groma, oluje, jake kiše, poplave i kasnog mraza kao osiguranje od više opasnosti u području ratarstva, voćarstva, povrtlarstva i vinogradarstva.

Gartenbau Versicherung VVaG je partner za osiguranje imovine u hortikulturi.