O firmie

VH Polska to oddział Vereinigte Hagelversicherung VVaG, wiodącego europejskiego ubezpieczyciela upraw od ryzyk pogodowych takich jak grad, przymrozki, huragan, deszcz nawalny, ujemne skutki przezimowania i ogień. Pośród naszych klientów są rolnicy, sadownicy, producenci warzyw oraz właściciele winnic.

Podobnie jak nasi klienci jesteśmy specjalistami, dobrze znamy zagrożenia klimatyczne występujące w różnych częściach Europy i w związku z tym racjonalnie rozkładamy ryzyko. Z naszych ubezpieczeń korzysta wielu europejskich rolników. Nasza centrala znajduje się w Niemczech, a oddziały w Polsce, Litwie, Łotwie, Włoszech, Chorwacji, Holandii i Luksemburgu.

Silna sieć specjalistów i rzeczoznawców oraz możliwość wymiany doświadczeń pochodzących z wielu krajów pozwalają nam świadczyć obsługę ubezpieczeniową na najwyższym poziomie. Dzięki naszej wiedzy i ponad 190 letniemu doświadczeniu jesteśmy dla naszych klientów zaufanym partnerem, z którego pomocą nie muszą obawiać się zagrożeń pogodowych.